ایزو 3632
ایزو 3632 استاندارد کیفیت زعفران است.
شناخته شده ترین و کاربردی ترین استاندارد بین المللی زعفران است .
ایزو 3632 مشخصات زعفران خشک به دست آمده از مادگی گل Crocus sativus L. را تعیین می کند.
روش های تست در زعفران به هر دو شکل زیر اعمال می شود:
الف) رشته ها و رشته های بریده.
ب) پودر
در بیشتر کشورهای دنیا به عنوان استاندارد کیفیت زعفران پذیرفته شده است .
اخذ گواهینامه ایزو 3632
نهاد صادرکننده گواهینامه ایزو توسط نهادهای اعتباردهنده براساس الزامات استاندارد ایزو 17021 ارزیابی و تایید می شوند .
با آگاهی از روند اعتبار بخشی شما می توانید تا حدودی از اعتبار مرجع صادرکننده آگاهی پیدا کنید .
در صورت عدم اطمینان از انتخاب مرجع یا هرگونه پرسش در زمینه استانداردهای ایزو کارشناسان ما به شما مشاوره رایگان می دهند .
مرجع صدور DNW مورد تایید ASCB انگلستان و دارای مجوز از وزارت صنعت می باشد .
ما علاوه بر صدورگواهینامه ایزو ، تجربه و دانش در زمینه آموزش و همراهی در پیاده سازی و نگهداری استانداردهای سیستم مدیریت را دارا هستیم.
ویرایش جدید ایزو 3632
در این لحظه که این نوشته تهیه می گردد آخرین ویرایش در دسترس آن 2015 است .
تمام سازمان هایی که ویرایش 2008 را پیاده سازی کرده بودند بایستس تا سال 2018 تغییرات ویرایش جدید را اعمال می کردند.
معمولا تغییر در استاندارد ایزو 3632 منجر به تغییرات در سایر استانداردهای سیستم مدیریت نیز می گردد.
این نوشته جهت آشنایی مخاطب با کلیات استاندارد ایزو 3632 است و قصد توضیح جزییات تغییرات اعمال شده در ویرایش جدید را نداریم .
به صورت کلی می توان گفت شناسایی و ارزیابی ریسک ،عنوان اصلی تغییر در ویرایش جدید است .
عملکرد سیستم مدیریت کیفیت بر مبنای شناسایی سازمان ، برنامه ریزی ، اجرا و اصلاح روش ها می باشد .
یک حلقه کنترلی کامل که در آن تمام اجزای یک فرآیند تعریف شده و دارای نقش مشخص می باشند .
هدف ایزو 3632
- رضایت مشتری
- توسعه بازار
- کیفیت محصول
استانداردهای ملی زعفران :
1197 : روش تعیین خاکستر کل در ادویه و چاشنی
1253 : اندازه گیری خاکستر نامحلول در اسید برای ادویه وچاشنی
12158 : عصاره محلول در آب سرد
5689 : میکروبیولوژی زعفران – ویژگی ها
3659 : روش نمونه برداری زعفران
16536 : عملیات خوب کشاورزی ایران ( ایران گپ ) زعفران
17034: افشانه زعفران – ویژگی ها و روش های زعفران
استانداردهای بین المللی زعفران:
ISO 3632-1:2011 : Saffron (Crocus sativus L.) — Part 1: Specification
ISO 3632-2:2010: Saffron (Crocus sativus L.) — Part 2: Test methods